مقالات

نگاهی اجمالی به استانداردهای مورد قبول در ترخیص کالا از گمرکات ایران

در چند دهه گذشته جهان شاهد شکل گیری تدریجی یک سیستم اقتصادی یکپارچه جهانی بوده است .در این سیستم تمامی مردم جهان به عنوان تولید کننده حضور دارند . کالای سخت افزاری شامل تمامی لوازمی که در پیرامون خود مشاهده میکنید ، علم و دانشی که منجر به طراحی این کالاها شده است ، متخصصین و افرادی که این کالا را ساخته اند و… همگی در دسته ی محصولات تولید شده جای میگیرند .

مقررات کالای همراه مسافر

طبق ماده ۳۱آئين نامه اجرايی مقررات صادرات و واردات :

مسافران ايرانی و غير ايرانی که از خارج از کشور يا از مناطق آزاد تجاری ، صنعتی به کشور وارد می شوند علاوه بر اسباب سفر و اشياء شخصی مستعمل همراه خود که به شرط غير تجاری بودن ازپرداخت حقوق گمرکی وسود بازرگانی معاف است، ميتوانند ارسال يک بار کالا به ارزش حد اکثر ۸۰ دلار با معافيت از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و مازاد بر ارزش مذکور با پرداخت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی وارد وترخيص نمايند ، مشروط بر اينکه کالاهای مزبور از نوع کالاهای ممنوع شرعی و قانونی نبوده و جنبه تجاری نداشته باشند .

صادرات قطعی

صادرات قطعی عبارتست از ارسال کالا به خارج از قلمرو گمرکی کشور به منظور فروش یا مصرف در کشورهای خارجی ،‌صادرات قطعی از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض و مالیات معاف می باشد ولیکن مشمول هزینه های گمرکی است.

تاريخچه گمرك در ايران

تشكيلات گمركي در ايران سابقه ديرينه دارد. در زمان اشكانيان (‌سده سوم قبل از ميلاد) سازمان منظم گمركي وجود داشته و شعب آن در مرزها آمار واردات را در دفاتر مخصوصي ثبت و حقوق معيني دريافت مي‌كردند. در اين دوره صادرات از پرداخت حقوق گمرك معاف بوده است.‏

پروژه مدل اطلاعات گمرکی سازمان جهانی گمرک(WCO)

عباس ثابتی

سازمان جهانی گمرک، یک سازمان مستقل بین المللی است که مأموریت آن بهبود کارایی و اثر بخشی گمرکات است وتنها سازمان جهانی ذیصلاح در امور گمرکی می باشد که در راستای اجرای مأموریت خود:

آشنایی با نحوه انجام تشریفات ترخیص کالا از گمرک

عباس ثابتیکارشناس ارشد اقتصاد بین الملل

تشریفات ترخیص کالا از گمرک

برای ترخیص کالا از گمرک مراحل زیرانجام می‌گیرد :

آشنایی با حقوق تجارت الکترونیکی

عباس ثابتی
کارشناس ارشد روابط بین الملل (اقتصادبین الملل)

در روزگاران قدیم مردم برای برطرف ساختن نیازهای خود از مبادله کالا با کالا استفاده می کردند. شیوه معمول این گونه معاملات بدین ترتیب بود که فرد کالای مازاد بر نیاز خود را با کالای مورد نیاز خود مبادله می کرد. مشکلات این گونه معاملات انسان را بر آن داشت تا کالایی بیافریند که در مقابل آن هم نیازهای خود را برآورده سازد و هم بازیگر نقش یکی از عوضین معامله شود.

Top